Jeugd algemeen

Jeugdouderlingen:
Rob Jansen
E-mail: robjansen91@hotmail.com
Tel: 0610882201

Heleen Haverslag
E-mailheleenvanbeuzekom@gmail.com
Tel: 0622609054

Rianne Klein
E-mail: klein-kok@hotmail.com
Tel: 0641620377

Hans Heuver
E-mail: heuverhans@planet.nl
Tel: 0654950409

De jeugdouderlingen van de Kandelaar en de Dorpskerk dragen samen verantwoording voor het jeugdwerk. Zij vertegenwoordigen de jeugd ook in de Kleine en Grote Kerkenraad van beide kerken. De jeugdouderlingen van de Dorpskerk zijn:  ​Mirjam van Langen en Leoni Jansen

KidzArt!

Ongeveer 7 keer per jaar komen we met een mooie groep jeugd tussen de 9-13 jaar bij elkaar om met elkaar te knutselen rond een thema. We beginnen elke avond met samen eten, waardoor de sfeer meteen ontspannen en toegankelijk is voor de kids. Daarna hebben we het inhoudelijk met elkaar even over het thema door middel van een spel of quiz als inleiding op het knutselwerk. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn altijd welkom om zich aan te melden. In mei sluiten we af met een lekkere BBQ.

Doelgroep: Kids tussen de 9-13 jaar uit de Dorpskerk en De Kandelaar Tijd: 17.30 – 20.00 Plaats: Kandelaar Holten
Zou je meer informatie willen of in het vervolg een uitnodiging willen ontvangen, mail dan naar kidzartholten@gmail.com

We hopen tot snel!  Het KidzArt team

Tienercatechese

Zou je wel iets meer willen weten over geloven? Over de Bijbel of over God? En zou je daar ook met leeftijdgenoten over in gesprek willen gaan? Dit seizoen starten we daarvoor een tienergespreksgroep, voor jongeren van 12 t/m 16 jaar. Aan de hand van filmpjes, beelden en teksten gaan we samen het gesprek aan, en met elkaar op zoek naar de betekenis van Bijbelse woorden, begrippen en thema’s.

Wie is God? Kun je contact met God krijgen en hoe dan? Wat vraagt God eigenlijk van mij? Allemaal vragen waar we met elkaar over in gesprek zullen gaan. We komen in 2019 vier keer bij elkaar:

De eerste keer is Maandag 28 oktober, daar worden de opvolgende datums afgestemd.

Deze gespreksavonden vinden plaats in de pastorie (Pastoriestraat 44), beginnen om 19:30 uur, en duren ongeveer een uur.

Deze eerst vier avonden zullen geleid worden door ds. Mark van Sandijk. Ook in de eerste maanden van 2020 komen we nog vier keer bij elkaar, deze avonden zal ds. Gert van Herk leiden.

Wil je meer weten, of je opgeven, stuur dan even een mailtje naar ds. Mark van Sandijk (m.j.van.sandijk@hervormdholten.nl) of aan ds. Gert van Herk (gertvherk@gmail.com)

Oppas
Elke zondagochtend is er tijdens de ochtenddienst oppas voor de allerkleinsten (0 t/m 4 jaar). Zodra uw kind naar de basisschool gaat, kan hij of zij ook naar de kindernevendienst.
Als je je op wil geven om ook mee te draaien in het oppasrooster als leiding, neem dan contact op met: Irene Baldizone. E-mail: irenebaldizone@hotmail.com of tel: 06 40161605
Krabbeldienst (kinderen 2-7 jaar)
Krabbeldiensten zijn diensten georganiseerd voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar. De krabbeldiensten worden ongeveer 4 keer per jaar gehouden in de Dorpskerk op de Smidsbelt en beginnen om 11:00 uur. Wanneer er krabbeldiensten zijn, kunt u vinden in het Holtens Kerknieuws of in de krant. U kunt ons ook vinden via Facebook “Krabbeldienst Holten”.
Contactpersoon: Jolande Tromop. E-mail: jolandetromop@hotmail.com

Kindernevendienst
Voor de kinderen die naar de basisschool gaan, is er elke zondag kindernevendienst. We verzamelen ons na de schriftlezing voorin de kerk en gaan daarna in verschillende groepen uit elkaar. We luisteren naar een mooi verhaal uit de Bijbel, gaan gezellig knutselen, doen een spel of een quiz of voeren een goed gesprek over dingen die er toe doen.
Naast dat we de kinderen wat willen leren over de Bijbel en geloven, is het vooral ook erg leuk en gezellig tijdens de kindernevendienst. We gaan tijdens de collecte samen met de kinderen van de oppas weer terug de kerk in, zodat we allemaal de zegen mogen ontvangen.
Tijdens Kerst en Pasen is er een speciaal project, waar de kinderen volop aan mee werken.
Ook tijdens de Startzondag is er altijd iets bijzonders te doen.
Kom daarom naar de kindernevendienst en neem je vriendje of vriendinnetje mee. Iedereen is van harte welkom!
Voor meer informatie:
Rianne Klein: 06-41620377 / klein-kok@hotmail.com