Roemenië 2014

Voor het Roemenië Project is er ook een aparte website kijk hier

Twee jaar geleden zijn we namens de beide Holtense kerken met een groep van 32 jongeren 10 dagen in Ozd in de buurt van Targu Mures in een afkick kliniek bezig geweest met een paar klusprojecten. Er is toen geschilderd, vloeren gelegd en er is rond het sportveld een goed en degelijk hekwerk gebouwd.
Dit jaar gaan we opnieuw met een groep van rond de 30 jongeren naar Roemenië. De reis is van 8 tm 17 juli.

Wat gaan we doen?

De eerste drie dagen gaan we vooral aan het schilderen. Er is een Dorcas kindertehuis in Targu Mures dat hoognodig een lik verf kan gebruiken. Dat zelfde geldt voor een huis van de organisatie; Christian Endeavour dat heel veel diaconaal werk coördineert. Tevens gaan we in een kliniek waar kinderen die TBC hadden samen met locale mensen zorgen voor animatie, spel en knutselwerk. Op die manier splitsen we de groep op. Enkele jongeren gaan vast een dag aan de slag in Ozd bij het centrum van Bonus Pastor om voorbereidingen te treffen voor ons volgende project.

Weekend.

In het weekend gaan we naar de bergen om twee dagen iets anders van Roemenië mee te maken, nl de prachtige bergen die er zijn. We verblijven dan in een vakantiehuis dat gebruikt wordt voor kinderkampen.

Tweede deel

Na het weekend gaan we naar Ozd om bij de afkick kliniek twee projecten te realiseren. We gaan een carport bouwen voor vier auto’s zodat in de winter de medewerkers niet steeds hun auto uit de sneeuw hoeven te graven tijdens de vaak strenge winters die daar zijn. Tevens kunnen daar fietsen worden gestald. Tevens gaan we een kweekkas opzetten zodat de kliniek in het vroege voorjaar groenten kan kweken voor eigen gebruik. En omdat we deze klussen niet met 30 jongeren tegelijkertijd kunnen aanpakken zal er door een aantal jongeren laminaat worden gelegd in een paar kamers.

Sponsoring.

Deze reis kost geld, uiteraard. Alle deelnemers (dus ook de leiding) betaalt € 150,- pp. Daarnaast vragen we aan elke jongere om ervoor te zorgen dat ze minimaal € 150,- aan sponsorgeld binnenhalen. Op die manier hopen we de helft van de totale begroting van € 20.000,- binnen te halen. Maar dan zijn we er nog niet. Onze bezem aktie heeft al netto € 1000,- opgebracht en we hopen dat het talenten project waarbij elke deelnemer € 5,- kreeg om te investeren ook het nodige zal opleveren. Op die manier verbindt deze aktie heel veel mensen binnen en buiten de kerken met elkaar.

Wilt u helpen dit project mogelijk te maken dan kunt u helpen door een gift over te maken op de rekening van de Diaconie. NL83Rabo 0328560065

Of u kunt deelnemen aan sponsoraktiviteiten.

Hieronder ziet u alle akties die worden ondernomen door jongeren.

Van statiegeld aktie, tot oud ijzer aktie of een bingo. Of wat te denken van het klussenproject. U kunt zich aanmelden voor een klus en tevens melden hoeveel geld u ervoor over heeft. Dan ziet u vanzelf of er jongeren intekenen voor uw klus.

Klussenteam Roemenië
Aankomende zomer gaan een groep jongeren met begeleiders, onder leiding van Arjen van der Spek, opnieuw naar Roemenië om daar werkzaamheden te verrichten bij een kindertehuis van Dorcas en een afkickkliniek voor alcohol- en drugs verslaafden. Voor al het opknapwerk wat er zal worden verricht, zoals het bouwen van een kas, een afdak en schilder- en timmerwerk, zijn er veel materialen nodig. De kosten die dit met zich mee brengt wordt voor een deel door de jongeren zelf opgevangen met een eigen bijdrage, maar ook door acties die worden gehouden. “Klussen voor Roemenië” is hier een voorbeeld van. Heeft u een gazon wat wel een keer een gemaaid mag worden, of heeft u een auto die wel een keer mag worden schoongemaakt, ramen die gelapt moeten worden, een stoepje of terras wat schoon moet worden gemaakt, of een andere grote klus waar misschien wel meerdere klussers voor nodig zijn. En heeft u daar een financiële bijdrage voor over voor het Roemenië project? Mail dan naar klussenroemenie@gmail.com, onder vermelding van u naam, de klus die moet worden uitgevoerd en het bedrag, of bel naar Rob Jansen (0681047040) of Han IJmker (0629531412)! Hopelijk helpt u ons mee om ook dit jaar er een geslaagd Roemenië Project er van te maken!
Groepsfoto na de jongerendienst
Op zondag 27 april na de koningsdag is er om 11.15 uur een jongerendienst in de Dorpskerk.
Tom Overkempe begeleidt op piano het thema is LEVE DE KONING!
Om 12.00 uur willen we met alle Roemenië gangers een groepsfoto maken en daarna elkaar even bij praten over de sponsorakties en andere zaken die er nog te regelen zijn.

Rododendrontocht over de Sprengenberg voor ouderen en mindervaliden
Ouderen en mensen die minder goed ter been zijn, kunnen vanuit de auto genieten van de bloeiende Rododendrons en Azalea’s bij de Palthetoren.
Na afloop zorgen wij voor een heerlijk brood/pannenkoekbuffet!

Datum: 15 mei 2014
Tijd: 14.00
Plaats: De Kandelaar. (bent u niet in de gelegenheid om bij de Kandelaar te komen, dan is er een mogelijkheid dat wij u ophalen van huis)
Kosten

  • Tocht en buffet €15,00
  • Tocht €7,50
  • Buffet €7,50

Opgave:
Nické Meijerink 0548 363802
Naomi Thalen 0548 366140
Of per mail: johnansmeijerink@hetnet.nl

De opbrengst zal geheel ten goede komen aan het Roemenie project.

Creatieve middag / avond

Een creatieve middag/avond op donderdag 24 april 2014. Na afloop een leuk werkstuk mee naar huis en tegelijk een goed doel gesteund. Deze middag of avond kan je een leuke tuinmand vlechten, zie foto. Op donderdag 24 april ‘s middags vanaf 13.30 uur of ’s avonds vanaf 19.30 uur wordt de workshop in de Kandelaar gegeven.
De kosten zijn €15,- De opbrengst is voor de actie Roemenië bestemd.

Steun het goede doel en geef je op bij Marian Stam (tel 655037 of per mail: g.j.stam@concepts.nl)

Schilderijen te koop!

U heeft vast de prachtige schilderijen gezien die de kinderen van de kindernevendienst elke week maken. Wat een TALENT hè! Het zou toch jammer zijn als al die topstukken niet een mooi plekje ergens in huis krijgen? Wie wil er nou niet zo’n prachtig eigen werk van (klein)zoon of (klein)dochter…..

Graag bieden we ze daarom te koop aan! Na Pasen kunnen ze afgehaald worden, maar er mag nu al op geboden worden! We denken zelf aan minimaal €5. Breng uw bod uit op heidivanwijngaarden@solcon.nl.
De opbrengst gaat natuurlijk naar het Roemenië project.
WIE BIEDT?
de Kindernevendienstcommissie 

Oude telefoons, lege cartridges en lege toners 

In de Kandelaar en de Dorpskerk staan bakken waarin oude telefoons, lege cartridges en lege toners ingeleverd kunnen worden. Verschillende bedrijven betalen geld om deze producten op een milieuvriendelijke manier te recyclen. Ik wil jullie daarom vragen om zoveel mogelijk telefoons, cartridges en toners in te zamelen. Vraag dus vooral ook aan vrienden en familie of ze nog oude telefoons, cartridges of toners in de kast hebben liggen! Hopelijk halen we hier dan een mooi bedrag mee op voor Roemenië!

Oud IJzer actie

Over deze en de andere acties zullen we u in de komende tijd dan ook nader informeren, maar een belangrijke actie die we nu alvast onder uw aandacht willen brengen is de oud ijzer actie. Op 24 mei kunt u uw oude ijzer inleveren bij de Gereformeerde kerk de Kandelaar in Holten. Daarnaast zullen de jongeren ook rondgaan om al het oude ijzer op te halen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Carin Avesaat, via de mail: familie.van.avesaat@solcon.nl, of telefonisch: 0548- 363632.
Zoals aangegeven zullen wij u nog nader informeren, maar houdt u rekening met deze actie door het oude ijzer  te bewaren tot die tijd.

Roemenië reis

Na mijn voetreis naar Santiago de Compostelle, heb ik een boek geschreven over deze reis. Verhalen, overwegingen, gedichten en gedachten staan er in. “Pelgrim voor altijd”, zo heet dit boek. Het kost  €17,95 en ik heb er nog een aantal liggen. Van alle boeken die ik tot 1 mei 2014 verkoop, gaat de helft van de opbrengst naar het Roemenië project. Voor iedereen die het eigenlijk nog had willen kopen, is dit de kans.
Hans Stam Kollingserf 43 Tel. 363121

 

 foto