Roemenië 2016

De eigen website van het Roemenie project 2016 vind je hier ( roemenieprojectholten.nl) 
Facebook: jongeren pkn Holten
Twitter: @jongerenpknholten
rekening  NL98 RABO 0307 4238 83 t.n.v. Diaconie onder vermelding van Roemenië.

21 jongeren hebben enthousiast gereageerd om mee te gaan naar Roemenië. In samenwerking met de Stichting Charis (www.stcharis.org) gaan jongeren aan de slag om een huis te bouwen en activiteiten te organiseren voor Roma zigeuners in de stad Cluj.

Van maandag 9 augustus tot woensdag 17 augustus 2016 zullen jongeren onder leiding van Arjen van der Spek, Johan Paalman, Ria Nijland, Henk Hulsman en Harry Gijsen werkzaamheden verrichten in de Roma wijk in de stad Cluj. Tijdens de projecten zal de groep ondersteunt worden door ervaren mensen van Charis. Het verschil tussen rijk en arm is in Roemenië groot, en Roma zigeuners staan aan de onderkant van de samenleving. Discriminatie is verboden, maar komt in de praktijk helaas voor. Veranderingen kosten tijd. Stichting Charis wil vooral, door veel met kinderen te werken, dat er veranderingen zullen plaats vinden op lange termijn.

Door verschillende projecten zoals het onderwijs centrum `Speranta`en het kinderprogramma wil Charis bewerkstelligen dat veranderingen in het kind plaats vinden. Deze kinderen hebben recht op een betere toekomst. Stichting Charis werkt graag samen met andere stichtingen en kerken om deze doelstellingen in Roemenië te bereiken.

Om dit project te doen slagen is en naast een groep enthousiaste jongeren ook veel geld nodig. Hiervoor zijn samen met de jongeren diverse sponsoracties bedacht. Ook zullen jongeren hun eigen sponsoracties gaan houden om zo het geld binnen te hopen krijgen om het project te doen slagen.

Wat hebben we daarvoor nodig: enthousiaste jongeren die een deel van hun vakantie inleveren om iets voor een ander te kunnen doen. Arjen, Johan, Ria, Harry en Henk die een week lang de jongeren onder hun hoede willen nemen. Stichting Charis die tijdens het project de groep zal ondersteunen. Heel veel geld. En natuurlijk……iedereen die dit project een warm hart toedraagt.

image003